Nyheter

Hillsong Norge lämnar - här är deras nya namn

“Ser fram emot ett spännande nytt kapitel för vår kyrka”, uppger församlingens verksamhetsledare Stein Ingve Håland

Den norska grenen av Hillsong beslutade i början av sommaren att lämna den internationella rörelsen med bas i Australien. Nu står det klart vad det nya namnet blir.

Hillsong Norges nya namn blir Puls Norge, rapporterar den norska tidningen Dagen.

“Jag kan bekräfta att vårt nya namn är Puls, och vi ser fram emot ett spännande nytt kapitel för vår kyrka”, skriver församlingens verksamhetsledare Stein Ingve Håland i ett sms till tidningen.

Församlingen avser ägna resten av sommaren åt att förtydliga “vision, värderingar och strategi” inför framtiden, uppger Håland.

Beslut i början av sommaren

I början av sommaren fattade norska Hillsong beslutet att lämna Hillsongrörelsen med bas i Australien. Årsmötets beslut fattades med 95 procents majoritet.

I ett pressmeddelande uppgav ledningsgruppen för Hillsong Norge att “detta ger oss möjlighet att få ett ännu tydligare fokus på vår församling i Norge och vårt nationella och lokala uppdrag, samt att hitta arbetssätt och strukturer som är mer i linje med det landskap vi befinner oss i och är kallade att tjäna”.

---

Fakta: Hillsong Norge blir Puls Norge

  • Hillsong Norge, som är en del av den norska pingströrelsen, etablerade sig i landet 2017.
  • Församlingen finns i Oslo, Drammen, Stavanger, Sandnes, Trondheim, Egersund, Ålesund och Kristiansand.
  • I början av sommaren beslutade församlingens årsmöte att församlingen lämna den internationella Hillsongrörelsen. Det nya namnet blir Puls Norge.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig