Nyheter

Kristen konvertit mördad i Uganda

Predikade evangeliet för muslimer – höggs till döds

För tre år sedan lämnade han islam och blev kristen, och sen dess har han vittnat om sin tro för muslimer i Uganda. Förra söndagen mördades Simolya Latifu av radikala muslimer.

Det var efter en gudstjänst i byn Molu i Kibuku i östra Uganda på kvällen söndagen den 3 juli som Simolya Latifu överfölls av tre män och mördades med svärd, rapporterar Morningstar News. Vittnen, som kunnat namnge de tre misstänkta gärningsmännen, berättar att de gömde sig i närheten och kunde höra Latifu vråla av smärta.

– Mördarna fördömde honom för att han konverterade muslimer till kristen tro, säger ett vittne till Morningstar News.

Nyhetsbyrån rapporterar också att lokala pastorn Emmanuel Muzei polisanmälde händelsen, och polis hittade Latifus kropp nästa dag.

Mördare skröt inför polisen

En anonym källa uppger för Morningstar News sig ha hört en av de misstänkta mördarna som gripits skryta till polisen över vad han gjort.

– Vi varnade honom och sa åt honom att återvända till vår religion. Vi gav honom flera chanser, men han vägrade lyssna. Vi är stolta över att ha dödat honom, ska han sagt.

De båda andra misstänkta gärningsmännen lyckades fly och eftersöks av polis. Ilskna kristna bybor uppges ha bränt ner de tre misstänktas bostäder.

“Ledde många till Kristus”

Pastor Muzei berättar att Latifu konverterat 2019 och sedan flytt till en annan del av landet, där han hjälpt flera muslimer att komma till tro på Jesus. I februari återvände han till Kibuku, då han trodde att extremisterna slutat leta efter honom.

– Hans vittnesbörd var en uppmuntran till många kristna i min kyrka och ledde många till Kristus. Vi har förlorat en dynamisk evangelist, säger pastorn.

Latifu lämnar efter sig hustru och fem barn.
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig