Nyheter

Man åtalas för att ha sexuellt ofredat kvinna i kyrka

Mannen i 30-årsåldern kom tillbaka efter gudstjänsten och ofredade kvinnan

En man i 30-årsåldern åtalas för att ha ofredat en kvinna sexuellt i en kyrka i Skellefteå kommun.

Händelsen inträffade efter en gudstjänst i oktober 2021. Uppgifter som tidningen Norran var först att skriva om. Kvinnan var sist kvar i kyrkan. Mannen, som hade deltagit i gudstjänsten men gått ut, återvände då.

I förhöret berättar kvinnan att mannen först går omkring en stund i kyrkan. Frågar om han får ta en bild med henne. När han kommer nära börjar han pussa, krama och tafsa på henne.

Vittne berättar

Ett vittne berättar att mannen varit i kyrkan även dagen innan. Efter det sexuella ofredandet såg samma person att mannen lämnade kyrkan, därefter kallades polisen till platsen.

I ett förhör i mars 2022 säger mannen att han minns att han pussade kvinnan men uppger att han var för full för att minnas något annat. Han säger att han varit på fest och druckit whisky i en lokal intill kyrkan. Men enligt förhörsledarens noteringar stämmer inte tidsangivelserna, det vill säga att dagarna inte är desamma.

Vittnet, som såg mannen i kyrkan både dagen innan och dagen för brottet, säger sig inte ha noterat att mannen var alkoholpåverkad.

Mannens försvarare har yrkat på att straffet ska stanna vid bötesstraff. Förhandling inleds i mitten av oktober.
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig