Nyheter

Allvar och glädje när Europakonferensen startar: Detta behövs i den här svåra tiden

Fem dagar med mingel, gudstjänster, förbön och lovsång

Både allvar och glädje ligger i luften när Livets ord bjuder in till Europakonferens i Uppsala denna vecka.
– Människor behöver en förkunnelse fylld av tro och hopp för den allvarliga och svåra tid som Europa går igenom, säger församlingens huvudpastor Jan Blom till Dagen.

På tisdag kväll inleds konferensen: fem dagar späckade av både mingel och glass, barn- och ungdomsmöten, gudstjänster, förbön och lovsång.

Det är den första Europakonferensen som anordnas fysiskt i Fyrislund, efter de två digitala konferenser som hölls under pandemin.

– Det har gått bra, men inget går upp emot att få möta människor. Det man saknat är betjäningen, förbönsmomenten, de karismatiska uttryck som präglar oss och vår rörelse, säger Jan Blom.

– Just betjäningen är något som människor har längtat efter – att få ge uttryck för Anden, för nådegåvorna, den profetiska kunskapens ord. Det behövs inte minst i den allvarliga och svåra tid som Europa befinner sig i.

Pastorer från Ukraina och Ryssland

Liksom tidigare år väntas många besökare från Livets ords internationella nätverk av församlingar.

– Vissa omständigheter har gjort resandet lite knepigare, som att vi har ett krig i Europa. Efterdyningarna av SAS-strejken har också försvårat för en del, säger Jan Blom.

– Men vi har goda signaler om att vi får många besökare från församlingar i Europa.

Han är särskilt glad över att pastorer från församlingar i både Ukraina och Ryssland kommer finnas på plats.

– Det är väldigt speciellt, och vi tror på att den helige Ande ska göra ett verk i dessa människors hjärtan som verkligen får symbolisera enhet i Kristi kropp, trots ett brinnande krig.

Jan Blom, huvudpastor på Livets ord.

Humanitärt arbete i Ukraina

Livets ords humanitära arbete i Ukraina uppmärksammas särskilt på fredagskvällen, då några pastorer från regionen också intervjuas.

Konferensen inleds på tisdagskvällen med ett möte där Ben Fitzgerald, ledare för Awakening Europe, är huvudtalare.

– Han är en Andens man och en evangelist som står upp för och symboliserar tron på väckelse i Europa, på ett återevangeliserat Europa. Det är något som vi tror ska utgjutas över konferensen, säger Jan Blom.

På fredagskvällen får besökarna lyssna till Tim Ross, pastor för Embassy City Church i Texas, USA.

– Han besöker oss för första gången. Vi ser fram emot att möta en trosfast förkunnare, öppen och ärlig med de utmaningar han gått igenom, med starkt betjänande förkunnelse.

---

Fakta: Europakonferensen

  • Arrangeras av Livets ord den 26–31 juli i Fyrislund, Uppsala.
  • Några av talarna är Brandi Carrano från International Church Barcelona, Tim Ross från Embassy City Church i Texas, USA, Ben Fitzgerald från Awakening Europe, Sebastian Stakset från Heart of Evangelism, Mats-Ola Ishoel från Livets ord Moskva.
  • Ungdomarna bjuds på bland annat karaoke, basket, fotboll och innebandy, kvällar med livemusik, och Revival night på lördag med Tim Ross.
  • För barn mellan 4 och 13 år finns åldersindelade aktiviteter och möten.
  • Torsdag är det lovsångskväll med Hope for this nation.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig