Nyheter

McDonald’s öppnar för drive thru-vigslar

Ordnar vigselförrättare, fotograf och vittnen - samt bjuder på bröllopsmiddag från egna menyn

Hamburgerkedjan McDonald´s testar ett nytt grepp för att värva fler kunder – drive thru-vigslar.

Den 27 augusti håller McDonald´s i Nacka utanför Stockholm sin McDrive öppen. Men inte för beställning av cheeseburgare utan i stället blir det vigslar i drive-thru-luckan.

Snabbmatskedjan hoppas att många ska haka på initiativet. I ett pressmeddelande heter det att “vi bestämde oss för att förenkla även den här delen av livet med hjälp av McDrive”.

Satsningen är inspirerad av Las Vegas-bröllopen som går ut på att gifta sig snabbt och effektivt, utan att behöva tänka på så mycket runt omkring.

För att få vigas på detta sätt krävs godkänd hindersprövning samt legitimation. Egna vittnen behöver inte vara på plats, utan det ordnar McDonald´s.

Om det blir fullt med giftaslystna par är det först till kvarn som gäller.

De femtio första bröllopsparen bjuds på antingen lunch eller middag. Bröllopsmiddagen hämtas förstås från snabbmatskedjans egen meny till ett värde av 150 kronor per person.

En fotograf kommer dessutom att finnas på plats för att dokumentera alla par som gifter sig.

Hur stort intresset kommer att bli återstår att se. Men under pandemin tvingades många par att vänta med att gifta sig. Och numera påstås köerna till kyrkor och rådhus vara långa.

“En rolig grej”

Henrik Nerell, presschef för McDonald´s Sverige, säger till Aftonbladet att det är många som vill gifta sig men att det är svårt att få tag på vigselförrättare. På frågan om detta är en pr-kupp, svarar han:

– Pr-kupp vet jag inte riktigt om det är. När jag tänker på det är det en rolig grej, galet. Roligt för dem som gifter sig. Kommer att vara deras bröllop, säger han.


Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig