Nyheter

”Gud har varit största stödet”

HBK-backen Phil Ofosu-Ayeh om vägen tillbaka efter den svåra korsbandsskadan

Halmstads BK leder Superettan i fotboll. En av spelarna bakom framgången är Phil Ofosu-Ayeh. Han säger att Gud varit största stödet under skadeperioden.

Den 11 april förra året drog Phil Ofosu-Ayeh av korsbandet i sin allsvenska debut för Halmstads BK. Efter en lång och prövosam rehabilitering var han tillbaka på planen den här säsongen.

Han berättar om den tuffa vägen tillbaka från den allvarliga skadan och säger att det stöd han fått både från klubben och från Gud har varit viktigt för att orka komma tillbaka.

“Gud största stödet”

När högerbacken gjorde mål mot Landskrona i en match i Superettan nyligen blev det känslosamt. Efter målet sprang han till HBK:s bänk och kastade sig i famnen på sjukgymnasten Simon Bakkioui.

– Det målet tillägnar jag honom. Det är han som har pushat mig genom tuffa perioder och det är han som tog mig tillbaka till fotbollsplanen, säger Phil Ofosu-Ayeh till Hallandsposten.

Men tyskghananen passar också på att lyfta fram en annan faktor som helt avgörande för sin återkomst:

– Gud har varit största stödet. För mig har skadorna varit ett tecken från Gud att jag måste träna ännu mer och det var ju Gud som tog in Simon i mitt liv, säger han till tidningen.

Under sin fotbollskarriär har Phil Ofosu-Ayeh, som är 30 år, varit skadedrabbad. Men den här säsongen har han fått vara skadefri, vilket gläder tränaren Magnus Haglund och klubbens supportrar.

– Phil är en spelare som har stor erfarenhet på hög nivå. Han har en extrem, exceptionell fysik och en otrolig professionalism, sa Magnus Haglund till HBK:s hemsida i samband med värvningen av Ofosu-Ayeh.

Har spelat i Tyskland

Phil Ofosu-Ayeh har tidigare bland annat spelat i tyska Eintracht Braunschweig och Duisburg. I Braunschweig identifierades han som den snabbaste spelaren i andraligan Zweite Bundesliga.

Hans mamma kommer från Tyskland och pappan från Ghana. Han har spelat en 1 a-landskamp för Ghana. Målsättningen är att hjälpa Halmstads BK tillbaka till fotbollsallsvenskan.

---

Fakta: Phil Ofosu-Ayeh

  • Spelar för Halmstads BK.
  • Är högerback.
  • Född 15 september 1991.
  • Uppväxt i Tyskland.
  • Några tidigare klubbar: Eintracht Braunschweig, Wolverhampton och Hansa Rostock.
  • 1 a-landskamp för Ghana.

---

Fler artiklar för dig