Nyheter

Birger Thureson minns midsomrarna på Kaggeholm

Journalisten och författaren Birger Thureson har fina minnen från midsommarfiranden på Kaggeholm.

Vi befinner oss på andra halvan av 1970-talet. I parken bakom slottet har folk brett ut filtarna i gröngräset. Sångaren Pelle Karlsson och Filadelfiakyrkans musikledare Lars-Erik Holgersson är också där.

– De två gick med dragspel i täten för att samla alla kring midsommarstången.

På estraden står sångaren Göran Stenlund i solhatt och sjunger och dirigerar allsången.

– Det var sommarsånger och vi lekte små grodorna och de vanliga midsommarlekarna. Det var väldigt folkligt.

– Jag och min fru Ulla var där tillsammans med ett gäng småbarnsfamiljer från församlingen, som var en del av Filadelfia. Vi lade ut filtarna intill varann. Det var uppdukat i gräset med medhavd matsäck. Picknicken kunde bestå av rostbiff och potatisgratäng och självklart kaffe. Barnen lekte och hade jättekul. Det var gemensamt midsommarfirande i Kaggeholm. För mig var det väldigt mycket sommar.Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig