Nyheter

Församlingshem i Östergötland fick stora skador i brand

Polisen har upprättat anmälan om allmänfarlig ödeläggelse

Ett församlingshem i östgötska Ydre kommun fick stora skador när en brand utbröt på lördagsmorgonen. Det är oklart vad som orsakade branden.

Ambulans och räddningstjänst från fem brandstationer kallades till kyrkbyn Torpa i Ydre kommun på lördagsmorgonen, skriver Smålands Dagblad. När larmet kom till SOS före klockan nio trodde man att det var en villa som brann, men när räddningstjänsten var på plats visade det sig att det var ett församlingshem i byn som hade fattat eld, rapporterar tidningen.

– När vi kom fram till platsen var det rökfyllt i hela byggnaden, och vi hade brand i innertaket, säger Jon Forsärla, insatsledare vid räddningstjänsten i Tranås, till tidningen.

Taket har fallit ner

Vid lunchtid på lördagen var branden under kontroll.

Ingen person ska ha kommit till skada, men den kraftiga branden har lett till omfattande skador på byggnaden. Bland annat har taket fallit ner, rapporterar P4 Östergötland.

Polisen vet i nuläget inte vad som orsakade branden, men branden tros ha börjat på övervåningen eller vinden till församlingshemmet. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad av polisen.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig