Nyheter

”Sommarens sista suck är den bästa”

När Jacob Langvik, författare och pastor i Equmeniakyrkan, ska återge sitt bästa sommarminne får han svårt att välja ett enda.

– Jag har gift mig och fått barn på sommaren och en massa andra stora saker har hänt under sommarmånaderna. Att berätta om ett enda minne blir lite som att behöva berätta om en enda måltid av allt man ätit i livet.

I stället väljer han att ringa in ett ögonblick som återkommer varje år. Och det är inte sommarens första bad eller grillning. Det bästa sommarögonblicket inträffar enligt Jacob Langvik i slutet av augusti: sommarens sista suck.

– Det är den suck som kommer när barnen har nyvässade pennor i pennfacket, de vuxna har köpt nya kollegieblock, luften börjar bli högre och man vet att man är på väg att återgå till rutinerna. Man får ta på sig byxorna igen. I det ögonblicket, när man har en fot i sommaren och en i den nya terminen, uppskattar jag sommaren som mest, säger han.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig