Nyheter

Dogge Doggelito: Jag sprang till Teologiska högskolan varje dag

Artisten var student under högskolan i två år

Dogge Doggelito har fått stora musikpriser och turnerat världen över – men han har också läst teologi i två år och beskriver det som en “fantastisk” tid.
– Det var en av de bästa grejerna jag gjort i livet, säger han i en intervju med P4 Extra.

Dogge Doggelito – född som Douglas León – är åter aktuell med sin gamla hiphopgrupp Latin Kings. Efter flera år på egen hand ska de nu återförenas för att åka ut på en turné. I en intervju med P4 Extra berättade Dogge Doggelito inte bara om det utan också om sina teologistudier.

Programledaren Erik Blix hade hört att Dogge studerat teologi 2013 och frågade hur det gick.

– Det gick bra, jag läste fyra terminer. Det var en av de bästa grejerna jag gjort i livet, det var fantastiskt. Det var underbart att få djupdyka i Bibeln framför allt och lära mig vad olika saker betyder.

Dogge berättade att han gick på Teologiska högskolan i Stockholm, som sedan dess har bytt namn till Enskilda högskolan.

– Jag är jättetacksam att jag fick gå på Teologiska högskolan. När jag gick i vanliga skolan tyckte jag aldrig att det var så roligt, men när jag kom till den här skolan sprang jag dit varje dag för det var så himla härligt att lära sig något som man vill lära sig.

Fick Cornelispriset

Dogge Doggelito blev för några veckor sedan tilldelad Cornelispriset 2022. Då berättade han för Expressen hur han mötte Jesus under ett sångframträdande i kyrkan som barn.

– När det blev min tur fylldes jag av en värme, det var som att jag fick Guds kärlek och gåvan att sjunga samtidigt. När det hände visste jag att jag kommer vara med Jesus i hela livet. Så Jesus är nummer ett, sa Dogge Doggelito.

---

Fakta: Dogge Doggelito

  • Föddes 1975 i Botkyrka, där han också växte upp i förorten Alby.
  • Slog igenom brett på 1990-talet som frontfigur i hiphopgruppen The Latin Kings.
  • Har genom åren medverkat i en rad sammanhang, inte minst reklamfilmer på tv. Har även under flera år varit krönikör i Dagen.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig