Nyheter

Carin Dernulf slutar som generalsekreterare för Equmenia

“Viktigt att inte bli kvar för länge”

Efter knappt åtta år avgår Carin Dernulf som generalsekreterare för ungdomsorganisationen Equmenia. Som senast lämnar hon tjänsten när hennes förordnande går ut i juni 2023.

– Vi är tacksamma för allt som Carin Dernulf har fått betyda för vår verksamhet, säger Equmenias vice ordförande Kristina Florén i ett pressmeddelande.

Innan Carin Dernulf började som generalsekreterare för Equmenia, som är Equmeniakyrkans barn- och ungdomsarbete, var hon föreståndare för Centrumkyrkan i Sundbyberg i Stockholm.

Till tidningen Sändaren säger hon att hon lämnar tjänsten “med väldigt mycket tacksamhet”.

– Men jag tror det är viktigt att inte bli kvar för länge i en sådan här roll och därför valde jag meddela att jag kliver av i och med att förordnandet går ut så att det finns tid att hitta den som ska efterträda mig.

Carin Dernulf ordinerades till pastor inom Equmeniakyrkan för drygt två år sedan, och enligt Sändaren kan ett möjligt nästa steg bli att ta en tjänst som pastor inom samfundet.

– Jag tänker lite fromt att jag vill vara använd där jag behövs bäst, vare sig det blir i organisation, som församlingspastor, eller nåt annat, säger hon till tidningen.

Vikande medlemssiffror

Equmenia har omkring 350 lokalföreningar runt om i landet, och skriver på sin hemsida att man har cirka 15 000 medlemmar och 30 000 deltagare inom verksamheten.

– En utmaning vi har är de vikande medlemssiffrorna, ett viktigt fokus blir att vända på det, säger Arvid Hardmo, Equmenias ordförande, i pressmeddelandet om Carin Dernulf.

– Det handlar ytterst om att vi vill få påverka samhället – om vi minskar så är risken stor att även vår påverkan minskar. Vi tror att vi har en viktig roll för barn och unga i hela samhället.

Just nu förbereder sig Equmenia för Boost 22, som man kallar för organisationens “allra första festivalkonferens”.

Arrangemanget hålls den 21-23 oktober på Nimbus på Öckerö utanför Göteborg, och erbjuder samlingar, underhållning, aktiviteter och gudstjänster.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig