Nyheter

700 bad för att bryta “lång tradition av mobbning inom kristenheten”

”Ledare efter ledare i dessa 24 bönepass omvände sig i bön. Böneskålar fylldes av tårar, böner på knä”, säger Patrik Sandberg, inspiratör inom Sverigebönen.

Omkring 700 personer kom till Uppsala Life Arena i helgen för att be för väckelse i Sverige och för upprättade relationer inom kristenheten. Det blev lovsång, tillbedjan – och kramar.

Bibelläraren Johnny Foglander hade tagit initiativ till bönekonferensen Tillsammans för Sverige, och fått med sig ledare för nio bönenätverk och rörelser.

Ett av hans uttalade mål var att hela relationer mellan kristna ledare i Sverige. Något som P-O Flodström ställde sig skeptisk till i en debattartikel, mot bakgrund av att Norden 7:14 fanns med bland inbjudarna.

Det samlades omkring 700 deltagare på plats i Uppsala Life Arena.

Under lördagen leddes de församlade i sex timmars oavbruten bön. Bland dem som stod på scenen då var enligt programmet Maria Smeds, präst inom EFS i Kiruna, Carolina Torebring från We are one church och Nils Lidskog från det svenskkyrkliga bönenätverket Vägen.

– Vi såg historiska dagar av ledare efter ledare i dessa 24 bönepass som omvände sig i bön. Böneskålar fylldes av tårar, böner på knä, berättar Patrik Sandberg, inspiratör inom Sverigebönen.


Patrik Sandberg.

”Alla 700 gick ner på knä”

När han själv ledde bönen läste han ur kapitel 9 i Daniels bok, som innehåller en bön om återupprättandet av templet i Jerusalem.

– Alla 700 gick ner på knä och unisont bekände vi att vi inte tidigare byggt relationer. Men nu ber vi om upprättelse. Ordet tillsammans fick en ny betydelse, säger han, och beskriver hur han fylldes av hopp.

– Nytt hopp när vi såg till korset. Nytt hopp att be för det sargade Sverige. Nytt hopp när vi upplevde den helige ande. Nytt hopp av relationer och kramar mellan andliga ledare.

Bönekonferensen Tillsammans för Sverige.

Tårar och glädje

Magnus Axelsson från nätverket Nationell bön berättar om sina intryck från konferensen i ett inlägg på Facebook.

“Kan inte riktigt sätta ord på allt vi upplevt av helighet, förkrosselse, tårar och glädje. Jag känner en visshet inom mig att det som hände i andevärlden kommer att manifesteras i det synliga,” skriver han.

Anna-Karin Almkvist talar under bönekonferensen Tillsammans för Sverige.

Magnus Axelsson beskriver dessutom en syn som han tolkade som att “något hände i helgen som gjorde att Jesus själv vände blad, påbörjade en ny sida i boken skriven i sitt eget blod, med rubriken Guds Rike”.

Dagen avslutades med lovsång och predikan av Johnny Foglander, och en “manifestation av försoning och enhet”, skriver bönekonferensen på sin hemsida.

---

Fakta: Tillsammans för Sverige

  • Bönekonferens som hölls i Uppsala Life Arena den 21 och 22 oktober.
  • Initiativtagare var Johnny Foglander, tidigare bibellärare på Livets ord och numera pastor i församlingen Echurch.
  • Som inbjudare stod nio lokala och nationella bönenätverk: Bönealtare Göteborg, Norden 7:14, Eldsflamman (Frälsningsarmén), Vägen (Svenska kyrkan), Pingst bön, Sverigebönen, Naemi bönehus, Sigtuna bön, Nationell bön.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar