Nyheter

Sverigebönens ledare slutar

Patrik Sandberg går vidare efter cirka 15 år

Bönenätverket Sverigebönens ledare och inspiratör Patrik Sandberg lämnar sin roll. Nätverket går nu in i en förändringsprocess.

Efter cirka 15 år klev Patrik Sandberg av rollen som ledare för bönenätverket den 1 november. “Han har lagt ner själ och hjärta i uppgiften. Nu har Herren, på ett mycket tydligt sätt, lett honom att lämna de rollerna och gå vidare i andra uppdrag i Herrens tjänst”, skriver Sverigebönens ordförande David Ekerbring i ett pressmeddelande.

Processen som lett till att Patrik Sandberg nu slutar uppges ha pågått sedan i våras. “Naturligtvis kommer vi även i framtiden att stå axel mot axel och samarbeta på olika sätt i arbetet med att inspirera och utrusta de troende till ett liv i bön”, skriver David Ekerbring, som uttrycker tacksamhet “till både Gud och Patrik för den långa och fina tid som ligger bakom”.

Ska leda retreater

I ett sms till Dagen skriver Patrik Sandberg att han nu ska arbeta med City Changers Movements svenska gren, ett nätverk som vill hjälpa kristenheten att arbeta för “städers förvandling globalt”.

Under nästa år ska Patrik Sandberg även leda retreater för unga ledare. Han framhåller att samarbetet med Sverigebönen samtidigt ska fortsätta.

Går in i förändringsprocess

När Patrik Sandberg nu slutar som Sverigebönens ledare går nätverket in i en förändringsprocess, uppger David Ekerbring i pressmeddelandet. Vad det innebär konkret ska nätverket återkomma till framöver.

Sverigebönen anordnar bland annat den årliga nationaldagsbönen på olika platser i landet. Nyligen höll nätverket också en bönekonferens i Uppsala, där omkring 700 personer bad för väckelse och för upprättade relationer inom kristenheten.

Fler artiklar för dig