Nyheter

Präst undvek döden mirakulöst på väg till kyrkan

När John Bok åkte till sin kyrka för söndagsgudstjänst förra månaden trodde han inte att han skulle vara en hårsmån från döden. Först när han fick se en video av händelsen insåg han att han hade haft änglavakt.

John Bok är en katolsk präst som har hunnit fylla 87 år. Ännu är han dock aktiv i sin församling i Milford i Ohio i USA och hjälper till under söndagsmässorna. Det var till en sådan gudstjänst som han var på väg till tidigare i höst – en bilresa som hade kunnat bli hans sista.

När han körde fram längs den lugna gatan i småstaden Milford möttes han plötsligt av en annan bil. I den hade föraren fått ett anfall och tappat kontroll över bilen som styrde i hög fart rakt emot John Boks vita bil. Men alldeles innan den våldsamma kollisionen såg ut att inträffa hände något förunderligt – den svarta bilen stötte på en vägskylt och flög i en båge över Boks bil innan den landade på andra sidan. En filmkamera fångade den mirakulösa händelsen, skriver Catholic News Agency:

John Bok kunde fortsätta sin körning oskadd – faktum är att han inte ens märkte att bilen flög över honom. Först när en polis letade upp Bok och visade honom videon insåg han vad som hade hänt.

– Jag såg något i ögonvrån, men jag trodde bara att det var en fågel eller något sådant, säger John Bok, som är blind på vänstra ögat.

Att den katolske prästen hade änglavakt på väg till mässan har inte gått honom förbi. John Bok säger att det var särskilt märkvärdigt att händelsen skedde den söndagen som skulle uppmärksamma skyddshelgon. Även föraren till den andra bilen klarade sig utan allvarliga skador.

– Jag är glad att jag fortfarande är här och det är ett mysterium när man tittar på den där konstiga videon. Varje gång jag ser den kliar jag mig bara i huvudet och säger “Tack, Herre”, säger han.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig