Nyheter

“Sjungande nunnan” lämnar klosterlivet

Började känna sig instängd i klostret. Flyttade till Spanien efter faderns död

Syster Cristina tog Italien och musikvärlden med storm när hon vann tävlingen The Voice 2014.
Men 15 år i kloster räckte. I dag jobbar den 34-åriga Cristina Scuccia på en restaurang i Spanien.

Dagen var en av många tidningar som skrev om syster Cristina, som var med i ursulinernas kongregation och klädd i ordensdräkt när hon tävlade i The Voice våren 2014.

Den 24-åriga nunnan blev ett musikaliskt fenomen. Hon hade en egen hemsida, deltog i musikfestivaler och gav den enda intervjun efter den andra.

Men efter en tid blev pressen blev för stor, både från omvärlden och från de medsystrar som ville skydda henne från all uppmärksamhet. I en intervju i tv-programmet Verissimo nyligen är det en helt vanlig, om än sminkad och uppklädd, kvinna som träder fram och berättar om sina erfarenheter, skriver Crux Now.

Gick med efter musikal

Cristina Scuccia gick med i ursulinerna efter att hon deltagit i en musikal som systrarna satte upp 2008, och upplevde länge hur kärleken till Gud var drivkraften i hennes sång.

Men kändisskapet påverkade hennes liv också i klostret. Och när hon lämnade det för en period för att vara med sin sjuka far, började hon känna att hon saknat friheten i vardagen. Hon började också att gå i terapi.

Efter att fadern dött tog Cristina Scuccia ett sabbatsår, då hon reste och bad, och sedan landade i att hon ville lämna kongregationen.

Bor i Spanien

Numera bor hon i Spanien, där hon jobbar med servering och drömmer om att fortsätta med musiken.

– Syster Cristina är inne i mig. Om jag är den jag är i dag, är det tack vare henne, säger hon i programmet.

– Jag har haft en underbar, men svår, resa. Men jag kan le i dag. Jag har inte mist tron.

Fler artiklar för dig