Nyheter

Humorsvepet #4: Trummisarna flyger i kyrkan

Har du märkt något religiöst med din katt? Övar din kyrkas trummisar uppe i taket? Vill din kyrka anställa en kommunist? Många frågor, men Humorsvepet har svar.

Har du hört den om när påven gick i spinn? Djur som gör konstiga saker brukar nästan alltid locka till uppmärksamhet i sociala medier, så också denna katt som råkade få på sig en toffla på huvudet och vips förvandlades till självaste påven.

Det är användaren “Dave” som lagt upp en bild på denna påpälsade katolik, eller snarare “kattolik”, på sitt twitterkonto. Nu hoppas vi att denna påve även får plats i kurian, eller ska vi kalla det för “kurrian”.

Helt andra saker händer i Sollentuna församling. Det är prästen Kjell Dellert som uppmärksammar att kyrkan numera vill anställda kommunister, vilket tydligt framkommer i den jobbannons som lagts ut. Är det revolution och planhushållning som väntar i denna svenskkyrkliga församling månne? Och ja, nu får väl alla som hävdar att Svenska kyrkan är vänstervriden vatten på sin kvarn.

Eller vänta lite nu. Humorsvepet har gjort sin research och noterat att annonsen numera har ändrats. Det visade sig att församlingen i själva verket söker en komminister. Alla svenskkyrkligt aktiva i Sollentuna får vänta ett tag till innan det införs proletariatets diktatur i kyrkbänkarna.

Humorsvepet, kyrka söker kommunist

Vi avrundar Humorsvepet med en film som blivit viral. Det handlar om en megakyrka i Texas, USA, som låter ett antal trummisar flyga runt uppe i taket. Det hela är en övning inför en julshow som väntas bli en alldeles extra speciell upplevelse.

Nu är det visserligen svårt att veta om man ska skratta eller gråta åt det här, då många som sett filmen tycker att trummisar i taket är att gå över gränsen för vad som bör vara tillåtet i kyrkan. Men Humorsvepet väljer glädjen och uppmanar alla att föreställa sig hur det skulle se ut med trummisar i taket hemma i sin egen församling.

Det var allt för den här gången. Se nu till att få din jobbannons rättstavad, ha inte för högt flygande planer inför din julshow och vem vet, snart kanske du har ett husdjur som vill lära dig katekesen, eller förlåt kattekesen kanske är en mer passande stavning.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig