Nyheter

Kyrkans lägergård brann ner till grunden

”Vi är tacksamma att lägergården inte var uthyrd eller i drift för vår verksamhet vid detta tillfälle.”

Den svenskkyrkliga Lägergården Lejdet, som tillhörde västra Roslagens pastorat, har brunnit ned till grunden. Ingen människa har kommit till skada.

Lägergården Lejdet byggdes för 30 år sedan och låg norr om Rimbo i Roslagen. Brandkåren larmades vid 18-tiden på onsdagskvällen, men kunde inte rädda gården, skriver Kyrkans tidning.

Nu har gårdens huvudbyggnad, med matsal, kök, sovsalar, dusch och toaletter brunnit ned till grunden.

”Vi är tacksamma att ingen människa kom till skada och att lägergården inte var uthyrd eller i drift för vår verksamhet vid detta tillfälle. Sorgligt då lägergården har betytt väldigt mycket för många,” skriver pastoratet på sin Facebook-sida.

Lägergården höll vinterstängt från oktober till april. Sommartid används den till bland annat skolläger, minior-, scout- och kanotläger, och har hyrts av externa grupper och gäster.

– Jag önskar att vi kan bygga en ny lägergård. Enligt uppgift har vi en fullvärdesförsäkring och vi inväntar besked om vad det innebär, och om vi har möjlighet att bygga upp en ny lägergård, säger kyrkoherde Helén Uddén till Kyrkans tidning.

Lejdet tillhörde Uppsala stift innan det köptes av Rimbo pastorat, som 2018 slogs samman till västra Roslagens pastorat.

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig