Nyheter

Immanuelskyrkan i Örebro nominerad till byggnadspris

För mindre än en månad sedan var det invigning för den nya kyrkan - nu är den nominerad till byggnadspris

Immanuelskyrkan i Örebro flyttar till nya lokaler i form av en helt nybyggd kyrka. Projektet har varit igång under lång tid och nu nomineras den nybyggda kyrkan till Örebros kommuns byggnadspris.

Dagen har tidigare rapporterat om den nybyggda Immanuelskyrkan i Örebro. För mindre än en månad sedan var det dags för invigningen av den efterlängtade nya kyrkan. Den nya Immanuelsyrkan är byggd i två våningar och projektet har kostat 67 miljoner kronor. I lokalerna finns inte bara plats för ett stort gudstjänstrum utan där finns även bland annat kafé, kapell, festsal, inspelningsstudios och lokaler för ungdomsverksamhet. Planerna på den nya kyrkan har funnits i 20 år och nu står den klar.

Örebros kommun meddelar att kyrkan nu är nominerad till kommunens byggnadspris. En annan av de fem nominerade byggnaderna är Lillåns församlingshem.

– Med det här priset vill vi lyfta fram goda exempel från det som byggts i Örebro i år, säger stadsarkitekten Peder Hallkvist i en video från kommunen.

”Bidrar till rikare stadsliv”

Vidare skriver kommunen att Immanuelskyrkan som är byggd med 79 bostäder ovanpå är ett bra sätt att utnyttja den centrala marken på.

– Det är ett spännande bygge som bidrar till ett rikare stadsliv. Lite som kyrkan mitt i byn fast i stan, säger kommunen i deras video.

På sin hemsida skriver kommunen att arkitektur är den konstform som flest människor exponeras för samt att arkitekturen speglar de ambitioner, traditioner och värderingar som finns i samhället. Kommunen menar att avsikten med byggnadspriset är att lyfta fram goda exempel och skapa engagemang för arkitekturen. Vinnaren av priset presenteras på tisdag.

Fler artiklar för dig