Nyheter

Linköpingspastor blir ny generalsekreterare för Equmenia

Marcus Lind tar över efter Carin Dernulf

Equmenia har offentliggjort vem som blir ny generalsekreterare: Marcus Lind, i dag föreståndare för Equmeniakyrkan i Linköping.
– Det ska bli spännande att se Equmenia inifrån och få arbeta med det övergripande och långsiktiga tillsammans med styrelse, personal och ideella, säger pastorn från Täby.

Redan i höstas blev det klart att Carin Dernulf kliver av som Equmenias generalsekreterare efter åtta år på posten – hon ska i stället bli föreståndare för Immanuelskyrkan i Stockholm. Sedan dess har Equmeniakyrkans ungdomsorganisation letat efter en efterträdare. Nu har de hittat honom: 36-årige Marcus Lind, som just nu är föreståndare för Equmeniakyrkan i Linköping.

– Det ska bli spännande att se Equmenia inifrån och få arbeta med det övergripande och långsiktiga tillsammans med styrelse, personal och ideella. Det är spännande att Equmenia vågar prova nya vägar som till exempel Equmenia gaming och det är jag spänd på hur det kan utvecklas vidare, säger Marcus Lind i ett pressmeddelande.

”Tron en naturlig del”

Marcus Lind, som ursprungligen kommer från Täby i Stockholm, blev pastor i Missionskyrkan i Linköping 2015 och föreståndare för samma församling 2017. Därefter blev han föreståndare för den nya församlingen efter sammanslagningen av Missionskyrkan och Baptistkyrkan i staden för två år sedan. Han berättar om bakgrunden till att han blev pastor:

– Jag är uppvuxen i ett hem där tron var en naturlig del av livet. Att den blev min egen under tidiga tonåren var tack vare att jag hade ledare som fanns där för mig. De hjälpte mig att förstå vad det innebär att vara älskad av Gud. Jag vill ge samma möjlighet till andra unga i dag. Att de får upptäcka den trygghet som en tro kan innebära, säger han.

Enhällig styrelse

Equmenias ordförande Arvid Hardmo säger i samma pressmeddelande att han är nöjd med tillsättningen.

– Flera av de sökande var möjliga i rollen som generalsekreterare, men gruppen landade i enighet i Marcus Lind som den bästa kandidaten. Styrelsen var också enhällig i sitt beslut, säger Arvid Hardmo.

– Marcus styrkor är flera, han är duktig och erfaren chef. Han är analytisk och har en hög förmåga att se lösningar på komplexa frågor. Marcus utstrålar också en värme och en förmåga att kunna se och uppmuntra människor. Alla dessa styrkor tror styrelsen är viktig för att leda Equmenia framåt, säger Arvid Hardmo.

---

Fakta: Equmenia

  • Equmenia är ungdomsorganisationen i Equmeniakyrkan.
  • Organisationen bildades 2007 när Metodistkyrkans ungdomsförbund, Svenska baptisternas ungdomsförbund och Svenska missionskyrkans ungdom gick ihop.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig