Nyheter

Man med machete attackerade kyrkobesökare i Spanien

Fruktansvärda scener i den spanska staden Algeciras efter att man beväpnad med machete attackerade folk inne i kyrkor på onsdagskvällen.

En död och flera skadade, bland dem en präst, då en man gick till attack med en machete i två kyrkor i den spanska staden Algeciras. Dådet utreds som ett misstänkt terrordåd.

Det var på onsdagskvällen som en man beväpnad med en machete började attackera människor i två närliggande katolska kyrkor i den sydspanska staden Algeciras. I en av kyrkorna anföll mannen en präst som blev allvarligt skadad. Förövaren fortsatte vidare till nästa kyrka där han gick till anfall mot en av kyrkans medarbetare som försökte fly, men till slut dödades på ett torg i närheten av kyrkan. Ytterligare tre personer ska ha skadats, enligt uppgifter till AP.

Spaniens inrikesminister kommenterade händelsen med att det kunde röra sig om en terrorattack, vilket också utreds av en åklagare.

Den misstänkte förövaren är gripen, och enligt spanska medier rör det sig om en 26-årig person med marockanskt medborgarskap. Än så länge har polis eller åklagare inte gått ut med vad motivet skulle vara, men det spekuleras friskt om att det skulle röra sig om ett islamistiskt dåd efter vittnesmål om att förövaren skulle ha ropat “Allah” vid attacken.

Sorg och lidande

“Jag skickar mina djupaste kondoleanser till familjerna som drabbats i denna fruktansvärda attack”, twittrade Spanien premiärminister Petro Sanchez strax efter att dådet blev känt.

Även från den katolska kyrkan i Spanien kommer liknande kommentarer.

“Det här är en stund av sorg och lidande, vi sluter alla upp bakom den smärta som familjen till offren känner och för det som hänt i Cádiz stift”, kommenterade Francisco García, från den spanska biskopskonferensen.

---

Fakta: Attacken

  • Det var i de två kyrkorna Maria Auxiliadora y San Isidro och Nuestra Señora de La Palma som förövaren gick till attack.
  • De ligger några hundra meter ifrån varandra.
  • En person dog i attacken och flera är skadade, av dem en präst.

---

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar