Nyheter

Stjärntränaren längtar efter sin familj efter vännernas död

Fotbollstränaren Antonio Conte: När något sådant inträffar börjar man reflektera över sina livsval

Efter att tre nära vänner gått bort funderar Tottenhams tränare Antonio Conte över sin framtid.
– Mina vänners död gör att jag reflekterar över mina prioriteringar, säger han.

Antonio Conte är en framgångsrik fotbollstränare som vunnit det mesta både som spelare och tränare. Sedan november 2021 tränar han Londonlaget Tottenham.

Men den senaste tiden har hans liv skakats om ordentligt. På kort tid har Conte förlorat tre nära vänner: Gian Piero Ventrone, Sinisa Mihajlovic och Gianluca Vialli.

Nu öppnar han upp om sina tankar och det visar sig att den 53-årige italienaren, som hållit på med fotboll i hela sitt vuxna liv, kanske börjar omvärdera ett och annat:

– När något sådant händer börjar man fundera på om det är bättre att ge mer tid till din familj och dina vänner, säger Conte enligt Guardian.

– Många gånger ger vi vårt jobb stort utrymme i livet, och vi glömmer familjen. Men när något sådant här inträffar börjar man reflektera över sina livsval, förklarar Conte.

När han flyttade till London stannade hustrun Elisabetta och deras dotter Vittoria i Italien. Paret ville inte rycka upp dottern från skola och vänner, vilket innebär att familjen lever på olika håll.

Antonio Conte bor på hotell och åker till Italien så ofta han kan, och frun och dottern kommer på besök till London. Men situationen är lång ifrån idealisk:

– Att min familj bor i Italien är givetvis inte bra, det är inte alls bra. När du har barn som går i skolan måste du ta hänsyn till deras bästa och då blir det fel att flytta barnen från den tillvaro som betyder så mycket för dem.

– Och jag vill inte att mitt arbete ska påverka hur och var min familj bor, berättar Antonio Conte.

Tränare flyttar ofta

Det är tydligt att Conte längtar efter sin familj. Men som fotbollstränare vet han aldrig hur morgondagen ser ut. Tränare får ofta sparken från sina klubbar, och ställs ofta inför att flytta.

Dessa uttalanden gör att det spekuleras vilt. Fotbollskanalen skriver att Conte lämnar tränarjobbet i Tottenham i sommar när kontraktet går ut. Men hur det blir är det förstås bara han själv som vet.

– Arbetet är inte allt i livet, konstaterar Conte och kanske därmed ger en fingervisning om hur han kommer att agera.

Tottenham Hotspur är klara för åttondelsfinal i Champions League och siktar på att även nästa säsong få spela i turneringen.
Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig