Nyheter

Humorsvepet #6 - När hunden blir evangelist

Hundar, kyla och ljudtekniker som inte får tag på den intensivt bedjande pastorns mikrofon. Det är vad Humorsvepet bjuder på den här gången.

“Får man ta hunden med sig in i himlen”, lyder en välkänd låt ur den svenska sångskatten. Humorsvepet tycker att man inte behöver vänta så länge för att låta de mjuka tassarna bjuda på lite himmelsk välsignelse. Vi har nämligen hittat bilden där en hund är djupt försjunken i förbön redan här och nu.

“Min hund efter att jag lät TV:s stå på hela dagen på evangelistkanalen”, lyder förklaringen som ges.

Bilden är upplagd på Facebook av Oscar Svensson i humorgruppen Blessed are the cheesmakers.

Humorsvepet

Vi på Humorsvepet kan så klart inte frångå de höga elpriserna och det faktum att så många kyrkor väljer att stänga på grund av att det inte till rimliga priser går att mota undan kylan. Pingstpastor Sam Wohlin verkar dock ha hittat en lösning på problemet. “If you can´t beat them, join them”, som det heter på engelska när man inte kan övervinna ett problem utan snarast accepterar sakernas tillstånd.

Han har nu hittat en fantastisk bild på en kyrka byggd i snö. För er som bor i snöklädda trakter, ut och skotta med er, det finns en kyrka som väntar på er i det vita. Helt befriad från elprisernas förbannelse.

Humorsvepet

Vi avrundar med en liten film hämtad från Twitter där vi bara kan hålla med Garrett Kell, vi önskar Guds välsignelse åt alla ljudtekniker. Speciellt dem som måste hantera en pastor av det här slaget, som är så djupt insjunken i bön att det inte på ett lätt och smidigt sätt byta ut den krånglande mikrofonen.

Det var allt för Humorsvepet för den här gången. Glöm nu inte att stänga av tv:n för hundens skull, att även kalla kyrkor är bra kyrkor och att en ljudtekniker är värd all kärlek man kan få.

Fler artiklar för dig