Nyheter

Humorsvepet #7 - djurvälsignelse och grillfest

Det finns ett före och efter, en sanning som gäller såväl för Jesus som kaffet. Men Humorsvepet undrar framför allt hur man ska hantera djur, ska de ätas eller tillåtas hålla på i kyrkan.

Humorsvepet bjuder den här gången på en liten resa i tid och rum. Vi börjar på stenåldern i en grotta där vi fiskat upp en tröttsam konversation mellan en man och en kvinna.

– Varför är det som att vi aldrig är riktigt vakna, undrar kvinnan.

– För att vi lever i tiden ”BC”, svarar mannen.

Ja, av någon oklar anledning talar dessa stenåldersmänniskor engelska och BC är en förkortning som står för ”Before Christ”, det vill säga Före Kristus, vår tideräknings början.

Men stenålderskvinnan verkar inte riktigt förstå vad BC betyder, vilket troligtvis beror på att det är ett tag kvar till Kristus kommer till jorden. Så hon får en alternativ förklaring.

– Before coffee, svarar mannen, det vill säga före kaffet.

Humorsvepet

Om nu inte detta skämt piggar upp fortsätter färden till nutiden och Brasilien. Där dök det nämligen upp två levnadsglada hundar mitt under en predikan.

Men vänta lite, vad håller de på med?!? Mitt under en gudstjänst!!!!

Prästen Pierre Maurício blev visst lite överrumplad av hundarnas kärleksmanöver då han predikade om kyrkans roll inför den stundande karnevalsäsongen. Församlingen fick sig också ett gott skratt av denna något ovanliga händelse där det är fullt förståeligt att prästen tar sig för pannan och undrar vad som pågår.

Förutom en lustig incident var det här också en liten solskenshistoria eftersom prästen efter gudstjänsten valde att adoptera de två hundarna som innan dess strövade runt helt fritt.

Vi avrundar Humorsvepet i USA och vad prästen Omar Mischa Ud-Din beskriver som en klassiker. I baptistkyrkan utlovas det nämligen djurvälsignelse i den utannonserade gudstjänsten. Och efteråt välkomnas alla in till grillfest!!!

Vi får väl anta att baptisterna inte börjat tillämpa djuroffer igen, samt att de lyckades hålla isär välsignelsen med grillfesten.

Humorsvepet

Ja, det var allt för Humorsvepet den här gången. Glöm inte att djur i kyrkan kan liva upp, men att det är bättre att avrunda tillställningen med en kyrkkaffe.

Fler artiklar för dig