Nyheter

Sista chansen att beställa populära tidningen PåskDagen

Redaktören: Hela syftet är att få chans att berätta för människor om Jesus

Årets påsktidning från Dagen har beställts i tiotusentals exemplar. Nu är sista chansen att säkra magasinet PåskDagen som presenterar kärnan i påsken och den kristna tron.

På Dagens redaktion pågår just nu febril aktivitet med att färdigställa det sista i årets upplaga av PåskDagen.

Josefin Lilja är redaktör för tidningen och hon konstaterar att hon tror och hoppas att produkten kommer att få betyda mycket för dem som får hem den i sina brevlådor.

– Vi hoppas att PåskDagen får nå ut till många människor! Framför allt till den som inte känner till den verkliga anledningen bakom vårt påskfirande, och till den som är nyfiken på att få veta mer om kristen tro.

Josefin Lilja, tidningen Dagen.

Dagen har en lång tradition av att ge ut tidningar som församlingar och enskilda kristna har möjlighet att dela ut för att uppmuntra människor och sprida det kristna budskapet. Just PåskDagen var ett initiativ som föddes i början av coronapandemin, då kyrkorna tvingades ha stängt men många ändå kände ett behov av att nå ut till människor med påskens budskap.

Men behovet av en produkt som presenterar den kristna tron på ett positivt och relevant sätt har inte avtagit efter pandemin tvärtom, menar redaktören Josefin Lilja.

– Hela syftet med PåskDagen är att få chans att berätta för människor om Jesus, och vilken tid på året passar bättre att få göra det på än under påsken?’

Vad innehåller tidningen?

– I år är sidorna fyllda med starka livsberättelser, personliga krönikor, en enkel teologisk förklaring till varför Jesus dog och uppstod, och även en text om hur man kan berätta om påsken för barn.

– Dessutom finns det så klart trevliga recept, roliga fakta om påsken och annan mer lättsam läsning, säger Josefin Lilja.

---

Fakta: PåskDagen

  • PåskDagen kan beställas av både enskilda personer och av församlingar för utdelning. I år trycks tidningen i 35 000 exemplar. PåskDagen kommer som vanligt även att distribueras som en bilaga till Dagenprenumeranterna

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig