Nyheter

Gud håller ställningarna på kyrkans bygge i Mönsterås

Texten på en banderoll vid kyrkans byggnadsställningar inbjuder till eftertanke

Kyrkan mitt i Mönsterås ska byggas om, och runt om fasaden står stora byggnadsställningar. På en banderoll står att läsa om vem som håller dem: Gud.

Kanske något av en ordvits i stilen ”göteborgsvits” – men en och annan stannar säkert upp och tittar en extra gång på kyrkan i Mönsterås. ”Gud håller ställningarna” står det på en banderoll.

Ny personalbyggnad

Det är Svenska kyrkan i Mönsterås som vitsat till det i samband med renoveringen av kyrkan. Nu ska kyrkans fasad få ny puts och renoverade socklar, rapporterar Sveriges radio P4 Kalmar. Det ska också byggas en ny och större personalbyggnad på Skogskyrkogården.

Kyrkan ska bli en nyans ljusare, är det tänkt.

– Den har väl egentligen inte varit exakt rätt enligt gamla dokument som finns, säger Conny Axelsson som är ansvarig för fastigheterna i Mönsterås – Fliseryds pastorat.

Klart i sommar

Renoveringen ska vara klar i sommar är det tänkt. Då ska också de nya personalbyggnaderna på sammanlagt 9000 m² vara färdiga. Mönsterås-Fliseryds pastorat tillhör Växjö stift. Kyrkan meddelar på sin hemsida att det under renoveringen kommer att vara byggnadsställningar runt kyrkan, och att det kan finnas problem med att ta sig fram på vissa ställen vid Skogskyrkogården fram tills nybyggnaden är klar. Berörda gravrättsinnehavare har fått brev om detta.


Fler artiklar för dig