Nyheter

Han sätter alltid laget före jaget

Kristne Taiwo Awoniy vet vad som krävs för att lyckas i Premier League

Hårt arbete, övertygelse och tro på Gud. Det har tagit Taiwo Awoniyi från Nigeria till världens bästa fotbollsliga.

Nottingham Forest är indraget i bottenstriden i Premier League. I måndags togs en tung seger mot Southampton. En viktig spelare i det röda laget från Robin Hoods Sherwood-skog, är Taiwo Awoniyi.

På Visasats sändning från matchen syns hur Awoniyi glider på knä mot hörnflaggan efter sitt första mål. Snabbt drar han upp tröjan och visar en undertröja där det står: Hallelujah Hosanna Psalm 3 v 5 Peace.

I Psalm 3:5 heter det: ”Jag ropar högt till Herren, och han svarar mig från sitt heliga berg.”

Om den 25-årige nigerianen syftar på sina två mål som lade grunden till 4-3-segern mot Southampton, är svårt att veta. Men agerandet kan ändå tolkas som att han räknar med Gud i sitt liv.

“Gud är störst”

När Taiwo Awoniyi presenterar sig själv på Instagram skriver han ”Athlete, God is the Greatest” (Idrottsman, Gud är störst).

– För mig har det alltid handlat om hårt arbete, övertygelse och att tro på Gud. När jag ser tillbaka på min fotbollskarriär har alltid laget kommit i första hand, har anfallaren sagt i en intervju enligt The Nation.

Inställningen att först och främst jobba för laget, och att sätta det egna målskyttet och egot i andra hand, har gett resultat. På sina hittills 27 spelade matcher i ligan, har han gjort sju mål och varit delaktig i betydligt fler.

Kanske kan Taiwo Awoniyi, som värvades från tyska Union Berlin i juni 2022, bli tungan på vågen som bidrar till att Forest även nästa säsong spelar i Premier League.Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig