Nyheter

Marcus Jonsson minns pandemisomrarna

Marcus Jonsson, tidigare kommunikationschef vid Pingst FFS och numera pressekreterare hos Kristdemokraterna, minns de två pandemisomrarna 2020 och 2021 på ett särskilt sätt.

Hans födelsedag infaller i juli – samma dag som hans far fyller år. Dessutom både friade och gifte han sig när det var sommar. Ja, någon brist på sommarminnen råder således inte hos Marcus Jonsson. När han ändå ska välja ett visst minne nämner han de ovanliga somrarna med pandemirestriktioner. Som medarbetare på Pingsts kansli var Marcus Jonsson med och arrangerade de två årens Lapplandsveckor som ägde rum helt digitalt.

– Det var oerhört imponerande att se hur ungdomar från olika församlingar i Norrland tog sig an uppgiften att filma och arbeta med alla andra delar av tv-sändningarna. Deras erfarenheter av tv-produktion varierade, men där fanns en stor hängivenhet som genomsyrade hela veckan.

Hos gruppen av medarbetare som arrangerade den digitala konferensen 2021 infann sig en särskild atmosfär, minns Marcus Jonsson.

– Vi var ju där för att anordna en konferens för andra, men för oss som var där blev det väldigt fina andaktsstunder. Det var gudsmöten, tilltal och bibelord som fick delas till uppmuntran. Det var fantastiskt.

Fler artiklar för dig