Nyheter

Elin Jönsson: Mötet med olika kristna traditioner blev milstolpe

Volontärarbetet i Betlehem satte djupa spår hos Elin Jönsson, ungdomskonsulent i Stockholms katolska stift.

Sommaren efter det att Elin Jönsson tagit studenten reste hon till det Heliga landet för en månads volontärarbete i Betlehem, i ett projekt som stöttades av hennes dåvarande hemstift, Lund. Där bodde hon hos en ortodox familj och hjälpte till i en verksamhet för socioekonomiskt utsatta barn som drevs av stadens dominikansystrar.

– Dittills hade jag inte sett mycket av historiekyrkorna, alltså de ortodoxa och katolska traditionerna. Upplevelsen gjorde ett stort intryck på mig, som tillhörde Svenska kyrkan då och mest umgicks med vänner i frikyrkan, säger Elin Jönsson, som just nu förbereder sig som bäst inför stiftets pilgrimsresa till de katolska världsungdomsdagarna i Portugal.

– Att komma till de heliga platserna och delta i andra typer av liturgi blev en djupdykning i ekumenik. Det fick min bild av kyrkan och kristen tro att breddas och fördjupas. Den resan blev en milstolpe för mig

Fler artiklar för dig