Nyheter

Maria Karlsson upptäckte skönheten runt knuten

Maria Karlsson, lärare vid Akademi för ledarskap och teologi i Örebro, minns sommaren 2021 som en ögonöppnare.

Pandemirestriktionerna gjorde att sommaren för två år sedan fick tillbringas hemma för familjen Karlsson, som just hade flyttat ut på landet. Med det nya hemmets närhet till naturen fick Maria Karlsson upp ögonen för man inte alltid behöver resa långt för att vara med om storslagna upplevelser.

– Det finns så mycket skönhet att ta vara på, också på nära håll. Det insåg jag den sommaren, säger hon till Dagen.

Att Maria Karlsson numera, som boende på landet, kan ägna somrarna åt ta hand om höns, hästar och katter hemma på gården fyller henne med djup tacksamhet. Och att lagom till solnedgången sitta vid Vätterns nordöstra strand med familjen och lyssna på de kluckande vågorna – det fyller henne med en känsla av förundran inför Guds skapelse.

– Där kan jag stilla mig på ett sätt som det är svårt att göra när vardagens ekorrhjul rullar. I den där stillheten kan också fina samtal med andra i familjen uppstå, säger hon.

Fler artiklar för dig