Nyheter

Kavian Ferdowsi: Blev så glad när den hemlöse mannen plötsligt dök upp

Kavian Ferdowsi, eldsjäl som arbetar med hemlösa i Stockholm via sajten hemlosa.se, har nu även initierat Förlåtelsedagen 23 juli. Hans bästa sommarminnen handlar om relationer till utsatta.

– Jag har många fina minnen, men jag tänker särskilt på en hemlös man som jag inte träffat på ett tag. Jag visste inte om han var död eller levde, men så bad jag till Gud om hjälp med att få veta vad som hänt honom. Och så plötsligt dyker han upp på de hemlösas matutdelning på Vasagatan i Stockholm. Jag blev så glad att se honom. Han har levt på gatan i 40 år, sedan han var 13 år. Han berättade hela sin historia för mig.

– Något annat jag tycker väldigt mycket om med sommaren är mina turer till Hagaparken i Solna. Jag brukar be och läsa Bibeln på morgonen, och sen springer jag dit. Där vet jag var det finns hallon, körsbär och äpplen. Och tre rådjur. Det är som ett litet paradis fast det ligger så nära stan, och är väldigt vackert. Där får jag energi.


Fler artiklar för dig