Nyheter

Sam Wohlin: Alpvyn blev en andlig upplevelse

Mitt sommarminne med Sam Wohlin.

Sam Wohlin, författare och pingstpastor i Karlstad, kallar sig naturromantiker. Kanske inte så konstigt då att Österrikes alplandskap gjort störst intryck bland hans sommarminnen.

Efter lång planering blev det bestämt. År 2007 skulle familjen bila ner genom Europa till Grekland, där Sam Wohlins fru Fotoula är uppvuxen.

– Ett av mina starkaste minnen är när vi nådde Innsbruck i Österrike. Vi hittade inget hotell, och fortsatte upp i Alperna. Min svåger hade gps och såg att det fanns ett hotell högt upp. Vi hade aldrig varit där, och när vi kom fram hittade vi något fantastiskt, berättar Sam Wohlin för Dagen.

– Det var den vackraste utsikten jag sett i hela mitt liv, tror jag. Där övernattade vi, och på morgonen gick jag upp tidigt i gryningen. Precis när jag kom ut steg solen upp över Alperna. Det var en oändligt mäktig syn, och blev en andlig upplevelse.

– De andra låg och sov, och jag stod helt själv i trädgården. Att vara helt ensam i den stunden var berörande. Sedan fortsatte vi till Venedig och tog båten till Grekland, säger Sam Wohlin.

Läs alla artiklar i serien Mitt sommarminne - kristna svenskar berättar

Fler artiklar för dig