Nyheter

Sonia Kamau: “Att hälsenan gick av var det bästa som kunde hända”

Att hälsenan gick av stärkte relationen till Gud

Sonia Kamau, ungdomsledare i Skarpnäckskyrkan, har inte kunnat vara stilla. Hon gör allt till “hundra procent”. Men sommaren 2023 skadades hon, och tvingades att lugna ner sig. Då blev relationen till Gud blev starkare

Sonia Kamaus hälsena gick av efter ett brännbollspel. Hon fördes till sjukhuset, där läkarna såg att skadan fortsatte upp till knävecken. Hon behövde opereras och rehabiliteras i minst två år. Men det som först var ett hinder, blev en möjlighet att komma nära Gud.

– Jag är glad att min hälsena gick av. Det var det bästa som kunde hända mig. Nu när jag varit stilla har jag fått ett annat sätt att lyssna till Gud, säger Kamau till Dagen.

Innan skadan insåg hon inte hur stressad hon varit. Men i det tysta, blev relation till Gud blev starkare.

– Konstigt nog, känns det som att det var det Gud ville. Gud bromsade ner mig samtidigt som han välsignade mig, säger Kamau.

När operationsdagen kom, upptäckte en förvånad läkare på sjukhuset att hälsenan läkt ihop. En operation behövdes inte nu. Sonia skulle bara bära gips i ett par månader till.

Fler artiklar för dig