Nyheter

Erica Gidlöf: Fascinerande att människor bär på lika erfarenheter fast vi är olika

Diakon Erica Gidlöf landar i sitt minne i grönskan runt Hovsta kyrka i Axbergs församling utanför Örebro. Här ledde hon denna sommar en skrivarkurs.

Fyra kvinnor har under juni och juli hängivit sig åt att, tillsammans med Erica Gidlöf, skriva fram sina liv på trappan till en av Närkes äldsta kyrkor.

– Jag använder en metod som är en blandning av själavård och skrivande, där man skriver ned vad som påverkat en genom livet, ända från barndomen, berättar Erica Gidlöf, som lett kursen inomhus vid andra tider på året.

– Vi har börjat och avslutat på trappan och dessemellan gått runt i naturen kring kyrkan. Kombinationen natur, skrivande och samtal har varit så läkande

Att förlägga träffarna på sommaren har dessutom gjort det möjligt för kvinnor som i vanliga fall inte har tid att vara med på en kurs att gå in i skrivandet och varva ner.

– Det är fascinerande att se att vi människor bär på så lika erfarenheter fast vi är olika och har levt olika liv, säger Erica, och understryker att allt som sägs stannar inom gruppen.

Fler artiklar för dig

Mer i samma ämne

Dagens bibelord

Läs alla platsannonser på Dagen Jobb

Dagens poddar