Nyheter

Robert Wirehag: Där och då stärktes min känsla av att allt verkligen är möjligt

Robert Wirehag har ett förflutet som fotbollsspelare, men är sedan flera år tillbaka pastor i Uppsala Pingst. Hans sommarminne förenar fotboll och tro.

– Ett av mina starkaste sommarminnen är från sommaren 2004. Jag var nyfrälst och hade en stark inneboende känsla av att allt är möjligt. Samtidigt befann sig det svenska herrlandslaget i fotboll i Portugal på jakt efter EM-guld.

Den 18 juni spelade Sverige mot Italien och behövde minst oavgjort för att gå vidare. Robert Wirehag befann sig på Stora torget i Uppsala och såg matchen på storbild tillsammans med tusentals andra. Med sex minuter kvar ledde Italien med 1-0.

– Trots att det såg mörkt ut hade jag en känsla av att det kommer ordna sig. Det gjorde det också! I matchminut 85 gör Zlatan Ibrahimovic ett mål som inte ska gå att göra. Där och då stärktes min känsla av att allt verkligen är möjligt!

Minnet från matchen framkallar fortfarande samma känsla, säger Robert Wirehag. Men när det gäller livet i stort är det inte Zlatan han sätter sin tilltro till.

– Jesus har bevisat sig vara mer pålitlig.

Fler artiklar för dig