Nyheter

James Starr: Det blev en försmak av den framtida bröllopsfesten

James Starr är rektor på Johannelunds teologiska högskola i Uppsala. I sommar firade han och hans fru trettiofem år som gifta, vilket fick honom att tänka på den framtida himmelska bröllopsfesten.

– Kort före vår bröllopsdag i sommar tog min hustru och jag en kanottur i Dalsland. Vi paddlade på spegelblankt vatten genom näckrosor, förbi branta klippor och bredvid ståtliga skogar. Naturen kändes lika ostörd som den måste ha varit vid skapelsen.

Medan han paddlade tänkte han tillbaka på bröllopsfesten som han och frun Kristina firade för trettiofem år sedan. De gifte sig efter fem år av distansförhållande. Till bröllopet kom familj och många vänner från avlägsna länder och fyllde festen med olika språk, sång och glädje.

– Det blev för mig en försmak av den framtida bröllopsfesten som börjar när Jesus återvänder i härlighet. Jesus jämför sin återkomst med en bröllopsfest. Nu erfar vi gemenskapens glädje glimtvis, men då lyser den i full klarhet.

Fler artiklar för dig