Nyheter

Bildextra från Dagens förhandsvisning av Jesus revolution

Tidningen Dagen och filmens distributör, Barfota productions, anordnade på tisdagskvällen en förhandsvisning av filmen Jesus revolution på Filmstaden Söder i Stockholm. Omkring 200 inbjudna och vinnare på Dagens quiz minglade och tittade på filmen om Jesusrörelsens framväxt bland hippieungdomar på amerikanska västkusten på 1970-talet.

Jesus revolution har premiär på torsdag 14 september.

Innan filmen började berättade Maria Viklund från filmdistributören kort om hur filmen kommit till Sverige. Claes-Göran Bergstrand, 82-årig baptistpastor, som själv var med om den svenska Jesusrörelsen i sin ungdom, delade med sig av några egna minnesbilder. Båda intervjuades av Dagens kulturredaktör Daniel Wistrand.

Klicka dig in på mingelbilderna här nedan.

---

Fakta: Jesus revolution
  • En 120 minuter lång dramafilm regisserad av Jon Erwin och Brent McCorkle. Bygger på Greg Lauries självbiografi.
  • Handlar om hur mötet mellan evangelisten Lonnie Frisbees och församlingspastorn Chuck Smith i Kalifornien 1968 banade väg för 1970-talets ungdomsväckelse.
  • Drygt 20 000 unga människor lät döpa sig under bara ett par års tid och samarbetet mellan de två kristna ledarna har beskrivits som den tändande gnistan för både Jesusrörelsen, församlingen Calvary Chapel och för det som senare skulle bli Vineyard.
  • Huvudrollerna spelas av Joel Courtney, Kelsey Grammer och Jonathan Roumie. Den sistnämnda är samma person som spelar Jesus i tv-serien “The Chosen”.
  • I Sverige distribueras filmen av Barfota Production. Hittills kommer filmen att visas på svenska biografer vid några tillfällen, men det kan bli fler, beroende på efterfrågan.

---

Kommentera på Dagen.se
Fler artiklar för dig