Inrikes

Krisstöd i kyrka efter dödsskjutning vid idrottsplats

Efter dödsskjutningen vid Mälarhöjdens IP i södra Stockholm, mitt under träningar och matcher, ordnar Hägersten-Älvsjö stadsdel krisstöd och trygghetsskapande åtgärder. Detta görs i samverkan med polisen, Svenska kyrkan, Röda korset och skolor i området, skriver stadsdelen i ett Facebookinlägg.

Mötesplats Fruängen hålls öppen fram till klockan 21 på torsdagen och därefter resten av veckan efter behov. Där kommer stadsdelsförvaltningens krisstödjare att finnas tillgängliga.

Två kyrkor, Vårfrukyrkan i Fruängen och Brännkyrka kyrka i Älvsjö hålls öppna dagligen mellan klockan 9 och 16.

Det var strax före kl 19 på onsdagen som polisen nåddes av larm om skottlossning vid idrottsplatsen. Många barn och unga befann sig på platsen där det pågick träning för flera barn- och ungdomslag, rapporterar flera medier. När polis och ambulans kom dit hittades den skjutne mannen, som enligt polisen var i övre tonåren.

Fler artiklar för dig