Nyheter

UMU-grundaren Loren Cunningham har avlidit

Han startade en missionsorganisation som i dag finns över nästan hela världen

Han startade en världsomspännande missionsorganisation, som sedan länge även finns i Sverige. Nu har amerikanen Loren Cunningham avlidit i cancer vid en ålder av 88 år.

Efter att ha rest till alla världens länder och territorier har han nu fått en helt ny ”stämpel” i sitt pass. Nämligen himlen.

”Loren Cunningham är med Jesus”, lyder rubriken på den dödsruna som publiceras på den sajt som bär hans eget namn och där det nu bekräftas att han i fredags avlidit i cancer vid en ålder av 88 år.

Nyheten om Loren Cunninghams död bekräftas från hans närmaste och har även förts ut av den missionsorganisation han grundade på 1960-talet. På svenska heter organisationen Ungdom med uppgift, förkortat UMU, men många känner den också under sitt engelska originalnamn, Youth With a Mission.

Unga missionärer

Loren Cunningham vision var att nå världen med evangeliet och den organisation han grundade finns numera etablerad över hela världen, där arbetet främst handlar om att skicka ut ungdomar på missionsresor för att berätta om sin tro och om Jesus.

Den senaste gången som Dagen skrivit om honom var för fem år sedan, då Loren Cunnigham hoppades på en miljon förebedjare för missionens skull.

– Missionärer behöver lyftas upp genom förbön. Om vi inte har bönens kraft kommer vi inte att vinna kampen mot fienden, det onda, sa han då.

Visionären och missionären Loren Cunningham föddes 1935 i Kalifornien och dog i sitt hem i staden Kona på Hawaii, 88 år gammal.

---

Fakta: Ungdom med uppgift

  • Ungdom med uppgift är en missionsorganisation som startade i USA på 1960-talet av Loren Cunningham.
  • Verksamhet i Sverige har funnits sedan 1970-talet.
  • Nu kommer beskedet att grundaren Loren Cunningham har avlidit, 88 år gammal.

---

Fler artiklar för dig