Utrikes

Israel: 300 Hamas-mål träffade senaste dygnet

Omkring 300 Hamas-mål i Gazaremsan har träffats av israelisk beskjutning under det senaste dygnet, enligt Israels militär (IDF).

Enligt IDF har bland annat pansarvärnsmissiler och militära anläggningar inne i Hamas-tunnlar under Gaza träffats under attackerna, skriver man på plattformen X, tidigare Twitter.

Samtidigt uppger USA:s utrikesminister Antony Blinken att han har diskuterat ”behovet av att öka det humanitära biståndet till Gaza” med Qatars premiärminister och utrikesminister Mohammad bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani. Det skriver Blinken i ett inlägg på X.

Blinken skriver även att USA ”uppskattar Qatars arbete för att våra medborgare ska kunna lämna Gaza och för frigivningen av gisslan som hålls av Hamas.”

Qatar kan ha viktig roll

Qatar spelade en viktig roll i den medlarinsats som ledde till att två amerikanska gisslan släpptes ur terrorstämplade Hamas grepp för en tid sedan.

FN:s barnfond Unicef uppger att flera hundra barn dödas eller skadas i Gaza varje dag, skriver The Guardian.

– Fler än 420 barn dödas eller skadas i Gaza varje dag – ett antal som borde skaka var och en av oss i grunden, sa Unicefs chef Catherine Russell inför FN:s säkerhetsråd som höll möte på måndagen.

Över 3 200 barn har dödats i Gaza sedan den 7 oktober, enligt områdets Hamaskontrollerade hälsomyndighet.

Fler artiklar för dig