Nyheter

Många vill dela glädjebudskap med JulDagen - nu sista chansen att beställa

Tiotusentals exemplar har beställts av magasinet JulDagen som ska delas ut till människor och i brevlådor.

Tiotusentals beställda exemplar av JulDagen hittills – tisdagen 7 november är sista dagen. Många församlingar väljer att dela ut magasinet till människor som kommer till kyrkan runt advent och jul, eller lägga den i människors postlådor.

I år är Dagens egna julmagasin till bredden fyllt av hoppfulla berättelser om vad Gud har gjort i människors liv, hållbara tips som gynnar både relationer och klimatet, samt röster från barn och unga som berättar om sin tro.

– JulDagen vill vara en hjälp för kyrkor och enskilda att på ett enkelt sätt dela med sig om vad julen verkligen handlar om; att Jesus, världens frälsare föddes till jorden och lever i dag, säger Josefin Lilja, redaktör.

– Vi hoppas och tror att JulDagens innehåll ska vara lättillgängligt både för de som är vana att gå i kyrkan och de som sällan gör det.

En församling som i flera år valt att dela ut JulDagen är pingstförsamlingen i Tenhult, Jönköpings kommun. I år har de beställt 1 650 exemplar för att det ska räcka till alla hushåll. Ing-Marie Larsson sköter ekonomin i församlingen och är den som sett till att beställningen gjorts även i år.

– För oss är det ett sätt att evangelisera. Vi passar även på att skicka med en hälsning från församlingen som vi lägger inne i tidningen som sedan delas ut i alla postlådor.

Förhoppningen är att människor ska bli nyfikna på kristen tro, och kanske även hitta in i kyrkan, menar Ing-Marie Larsson.

– Vi delar ut den och sedan är det upp till var och en om man vill ta emot den och läsa. Jag tänker att man får göra det man kan och lita på att vår Herre gör resten. Förhoppningsvis väcker det hos mottagaren en längtan efter Gud.

---

Fakta: JulDagen

  • Ett magasin som Dagen ger ut lagom till jul sedan flera år tillbaka.
  • Magasinet når alla Dagenprenumeranter, men är också skapad för utdelning.
  • Församlingar och enskilda individer kan beställa valfritt antal exemplar och använda som man vill.
  • Senaste dagen att beställa är tisdag den 7 november.

---

Fler artiklar för dig