Nyheter

Kyrkans julallsång i London inställd – blev ”farligt överbelastad”

7 000 personer kom till allsången på en avsides Londongata – efter uppmärksamhet på Tiktok

Tusentals personer kom till den traditionella allsången på julmarknaden på Columbia Road i London. Samlingen blev så ”farligt överbelastad” att den allmänna ordningen hotades, uppger den arrangerande kyrkan, som på polisens inrådan har ställt in resten av de planerade allsångskvällarna.

Allsångssamlingarna på Columbia Road i östra London har arrangerats under flera år inför jul, och sedan förra året har de veckovisa samlingarna i december lockat fler besökare än tidigare. Kulmen nåddes i början av december då runt 7 000 människor uppges ha stått som packade sillar på den avsides Londongatan, som annars är känd för sina blomstermarknader.

I engelska medier rapporteras om halvtimmeslånga köer till områdets krogar och barer, och många av besökarna ska inte ens ha kunnat höra allsången. Förklaringen till allsångssamlingarnas stigande popularitet uppges vara att de plötsligt fått stor uppmärksamhet på sociala medieplattformen Tiktok.

Efter samlingen med de tusentals besökarna har arrangören, kyrkan St Peter’s Bethnal Green, rekommenderats av polisen och kommunen att ställa in resten av samlingarna under december, rapporterar The Guardian.

”Farligt överbelastad”

Kyrkan har hörsammat uppmaningen och blåst av allsången fram till jul. I ett uttalande från kyrkan sägs att den tusenhövdade besökarskaran innebar att samlingen blev ”farligt överbelastat” och att ”en fara för den allmänna ordningen” därmed uppstod.

– Vi är tacksamma till Gud och dem som arbetet med evenemanget för att det inte blev några allvarliga skador, säger kyrkoherden Heather Atkinson.

Fler artiklar för dig