20 april 2021

En tidning på kristen grundBilagor

Varför måste gudstjänsten vara på förmiddagen?

Jag vet att man inte borde tycka så här, men jag känner som jag gör: Ibland är det jobbigt på söndag förmiddagar. Jag förstår inte varför jag som är kristen ”måste” åka till kyrkan just på söndag förmiddag. Mina vänner och mina grannar sysselsätter sig med en mängd saker. De påtar i trädgården, åker till stugan, gör utflykter, latar sig och sover ut. Jag och min familj måste alltid åka till kyrkan, fast jag ibland gärna skulle vilja få ha det lugnt och skönt på morgonen, morgontrött som jag är. Självklart är det ibland givande i gudstjänsten och jag förstår att jag också har något att bidra med där. Ändå tror jag att det skulle vara bättre att träffas en annan tid. Ingen av dem jag känner är särskilt pigg på att följa med till kyrkan en söndag förmiddag. Det är lättare att bjuda med mina vänner när det gäller en annan tid, bäst är en kväll. Vad tror du? Ann-Charlotte

Endast för prenumeranter
Fler artiklar