Bilagor

Vad säger Bibeln om kremering?

Min pappa dog helt nyligen och nu har jag och mina syskon hamnat i en diskussion huruvida vi ska begrava honom. Vanlig jordbegravning eller kremering? Vi tillhör en frikyrka och har diffusa minnen av att det åtminstone förr i tiden ansågs vara ”fel” att kremeras – för då skulle man inte kunna uppstå när Jesus kommer tillbaka. Vi har letat i Bibeln efter vägledning i frågan, men vi kommer ingen vart. Vad säger du? Kan kremering hindra uppståndelse på yttersta dagen? ”Erik”

Den här artikeln är bara tillgänglig för prenumeranter.
Här kan du se våra prenumerationserbjudanden.

Om du ser det här meddelandet trots att du har en prenumeration kan det bero på att du har en adblocker aktiverad. Testa att avaktivera den och ladda om sidan.
Fler artiklar för dig