Dagen Play

Kyrkovalsdebatt 2021: Partierna och kyrkan

Hör de politiska partierna hemma i kyrkan? Mer än två decennier år efter att staten och Svenska kyrkan gick skilda vägar så är sekulära politiska partier fortfarande med och styr Sveriges största kristna samfund.

I Dagens kyrkovalsdebatt vill en del nomineringsgrupper ändra på det medan de partianknutna menar att det nuvarande ordning är bra.

Medverkande: Berth Lönndahl, ledamot i kyrkomötet och kyrkostyrelsen för Frimodig kyrka och Marja Sandin Wester, gruppledare för Miljöpartister i Svenska kyrkan de gröna (MPSK). Dagens Chefredaktör Felicia Ferreira leder debatten och den analyseras efter åt av Dagens Frida Park och Jacob Zetterman.

Kyrkovalsdebatterna är ett samarbete mellan tidningen Dagen och TBN Nordic.

---

Fakta: Kyrkovalet

  • Söndagen den 19 september är det kyrkoval.
  • Från och med måndagen den 6 september går det att rösta i kyrkovalet.
  • Förtidsröstningen pågår fram till valdagen, den 19 september.

---

Fler artiklar för dig