26 februari 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Ledarstick

Helgon i trafiken

nKan ett helgon ersätta trafikpolisen? Vice statsminister Margareta Winberg uttrycker i varje fall förhoppningen att en staty av Heliga Birgitta, som övervakar nya riksväg 32, ska skydda mot olyckor (Nya Dagen 27 maj).  Ett nytt sätt att spara, möjligen. Men vad säger facket?

Ömsesidig hjälp

nElever på yrkesinriktade gymnasieprogram ska få chansen att göra en del av sin praktik i Sida-finansierade biståndsprojekt. Idén är god. Fattiga länder får hjälp. Svenska elever får ökad kulturförståelse och stimulans till språkstudier. Och lär sig ta både initiativ och ansvar.

Gammalt nytänkande

nPingstpastorn i Varberg har fått Hallands Nyheters ”nytänkarpris”. Genom att arrangera skolresor till Auschwitz påverkar Jonas Karlsson de ungas människosyn och motverkar rasism. Ett nytänkande som vilar på evangeliets gamla tanke om alla människors lika värde.

Fler artiklar från Debatt