08 maj 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Missa inte världens nyhet!

Jag tvärstannade i glittret i fina varuhuset.Högtalarens julmusik låg som en bakgrundsmatta men fångade plötsligt mitt öra. "En frälsare är född…"De andra rusade vidare men jag blev stående ett kort ögonblick. Just så är det! En frälsare är född. Det är den stora nyheten. Fast gammal, och många har missat den eller kanske glömt.Redaktioner, även Nya Dagen, får då och då klagomål över att vi bara har negativa nyheter. Det borde finnas mer positivt att berätta om.Så missa nu inte den här nyheten, denstörsta genom tiderna: En frälsare är född.Den skär rakt igenom konflikter, krig, stress, ångest och alla måsten du tror är viktigast. Den borde ha de största bokstävernapå första sidan över allt.Jag vet, att du vet – innerst inne. Utan honom finns ingen jul hur mycket det än döljs bakom presentpapper, mat och glitter. DET KOM EN INSÄNDARE från Josef Sjöberg i Örebro, som är värd att citera ur: "Julen är här och det är en tid när vi äter god mat, umgås och ger gåvor till varandra. Det ska vi göra. Men vi får som kristna inte missa den stora nyheten. Jag vill ställa en kanske påträngande fråga: Vilken plats har Jesus i ditt hems julfirande. Är han i centrum eller är det Kalle anka och hans vänner?"Nu har Josef, vars fru för övrigt heter Maria, inget särskilt emot Kalle Anka, men han tycker gott att man kan skuffa undan honom för Jesus. Finns det förresten något annat land där ett helt folk bryr sig om Kalle Anka på en och samma gång?Nu tycker Josef att det är dags för unga kristna familjer att bryta gamla traditioner och skapa nya. För egen del vill han göra det. "Varför inte visa en video om Jesu födelse för dina barn? Varför inte skapa en tradition som i stället visar vad julen handlar om? Vi måste föra vidare julbudskapet till nästa generation", skriver han. VAD ANNAT KAN JAG göra än att hålla med. Traditioner byggs ju upp av människor. De flesta av våra måsten för ett lyckat julfirande har inte särskilt många år på nacken. Det är aldrig för sent att införa nya. Tänk efter själv var du har ditt hjärta, tala med varandra om vad ni vill behålla och vad ni kan hoppa över. Gör er jul till den alla bästa för er.Evangelium betyder glädjebud eller budskap om goda nyheter. Så missa inte den stora nyheten den här julen:En frälsare är född... God jul!

Fler artiklar från Debatt