13 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Kriminalisera sexsäljarna


Kampen mot prostitution och trafficking har misslyckats. Orsaken är att man i humanitetens namn bara kriminaliserar köparen - inte säljaren. Det strider mot allt rättsmedvetande men passar in i den trend där sexualitetens avarter har blivit någon slags förbjuden norm i vårt översexualiserade samhälle.

Den dolda prostitutionen via nätet ökar kraftigt enligt färska uppgifter. Kajsa Wahlberg vid Rikskriminalpolisen redovisar att koppleri och människohandel är brott som ständigt ökar. Det finns mycket pengar att hämta och hallickarna har de prostituerade i ett fast grepp och de vågar inte vittna trots att de inte kan åtalas och straffas.


Frustrationen över misslyckandet fick bland annat justitieminister Beatrice Ask att tappa omdömet och föreslå att myndighetsbrev till sexköpare ska skickas i grälla färger för att familjen skall få veta vad som pågår. Det har hon tagit tillbaka och föreslår nu att straffen bör skärpas eftersom så få döms för koppleri. Det ger inte fler åtal och blir ett fullständigt slag i luften.

Samtidigt går riksdagsledamoten Camilla Lindberg i Folkpartiet ut och tycker att bordeller borde legaliseras. Förvirringen verkar vara total och orsaken är att man inte vill acceptera den enda lösning som finns på problemet. Regeringens satsning med 40 öronmärkta miljoner mot människohandel är meningslös och en logisk kullerbytta. Om prostitution vore olagligt skulle inte Sverige vara attraktivt längre.

Fler artiklar från Debatt