23 april 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Snurrigt igen av Wallström

Margot Wallström är ute och snurrar till det igen. Hon avslöjar en godtrogenhet och naivitet som gör henne till ett spelkort i händerna på storspelarna i Mellanöstern-dramat.

Hon hoppar som vanligt på Israel, den enda demokratin i regionen, och deras rätt att skapa trygghet för sina medborgare. Hon menar att Israel har utfört ”utomrättsliga avrättningar” då de oskadliggjort knivhuggande palestinier. Hon åberopar FN:s kommissariat för de mänskliga rättigheterna.

Det låter ju bra, men vem är han då som valts till detta höga ämbete, och som godkänts av arabländerna? Jo, han är en jordansk prins och diplomat vid namn Zeid Raád al Hussein. Han är i högsta grad jävig i denna sak, och enbart ett ombud för vissa arabiska ledare. Detta borde Margot Wallström ha insett, men hon svalde betet och blev prinsens springflicka.

För övrigt har denne prins gjort sig känd som en förespråkare för arabstaternas försök att få till en hädelselag på bordet som ger stater, gissa vilka, rätt att även i utlandet förfölja och bestraffa dem som enligt deras uppfattning hädar (läs: Talar illa om en viss religiös företrädare).

Thomas Carlsson

Fler artiklar från Debatt

Fler liknande artiklar


Dagens bibelord

Dagens poddar