07 mars 2021

En tidning på kristen grundDebatt

Värt att pröva: Förlåtelse

Det finns mycket längtan att finna Guds liv och kärlek ibland oss. Det talas om hinder som sekularisering och trötthet på kyrkornas liturgi, för lite av bibliskt evangelium, längtan till enhet och Kristi kärlek verksam mellan oss.

Men hur ska Guds Ande kunna verka, låta väckelse ta fart, när syskon har strider och ouppklarade konflikter med varandra, ja till och med gammalt hat? Var och en bör ta sitt ansvar, klara upp gammalt groll och be varandra om förlåtelse med en kram. Ska det vara så svårt byta bänkrad och sätta sig bredvid dem man haft svårt för, kanske gå hem till varandra? Guds Ande skulle då säkert vilja vara med och välsigna oss, låta församlingar få nytt liv. Har vi inte förtroende för Honom om det? Det skulle bli en lovsång som skulle höras vida omkring.

Värt att pröva:

När alla gnäller på varandra och rör till det i onödan, finns det en kombination som alltid fungerar: En kram och det lilla ordet ”förlåt”.

Hans Wirgård

Fler artiklar från Debatt