Debatt

Be om tusen personer som likt Stakset sprider hopp

När jag bad kände jag i mitt inre ungdomarnas ångest, meningslösheten över att leva och hur Satan försöker att förgöra dem alltifrån moderlivet, skriver Annette Gren Johansson.

Vårt land Sverige upplever en stor kris där gängvåldet har blivit en vanlig företeelse. Vi hör dagligen nyheter om våld, sprängningar och skjutningar. Aldrig har så många dödats av den här typen av våld, och även oskyldiga. Det flödar narkotika, pengar och hämnd i förorterna och barn blir mer och mer indragna i detta destruktiva liv. Alla ropar på lösningar och står rådlösa. Vad ska kunna göras för att få detta våld att minska?

I januari 2021 fick jag en upplevelse från Gud och nu känns tiden mogen att dela med mig av detta tilltal. När jag var ute och gick i den mörka vinterkvällen var jag ledsen över en händelse och fällde några tårar. Men så upplevde jag Guds tilltal när det började regna:

”Se dessa droppar från himlen är mina tårar. Jag gråter över min mogna skörd som min församling försummar att bärga in och som går förlorad. Dina tårar är ingenting i jämförelse med mina tårar.”

Då fick jag ett annat perspektiv och överlämnade mina tårar åt Jesus och greps av en stor sorg. Jag fick gråta med Gud över skörden som var mogen men som det saknades skördearbetare till, och jag fick nöd över att be att Gud skulle sända arbetare till sin skörd.

När jag bad kände jag i mitt inre ungdomarnas ångest, meningslösheten över att leva och hur Satan försöker att förgöra dem alltifrån moderlivet. Djävulens enda motiv är att döda, slakta och förgöra den generation som ska bärga in den sista skörden. Tiden är så kort och skörden är mogen.

Låt oss be att bönens ande ska utgjutas över församlingar och kyrkor i Sverige och att det blir nöd för ungdomarna i gängkriminaliteten.

—  Annette Gren Johansson

Under bönen fick jag till mig: ”Be för 1000 personer som likt Sebastian Stakset med team sprider hopp för att rädda dem”. Jag tyckte det var en stor skara och hade lite otro och tänkte på 500, men upplevde att Gud svarade: ”Nej, 1 000 personer ska du be om”.

Låt oss därför be om:

  • Att bönens ande ska utgjutas över församlingar och kyrkor i Sverige och att det blir nöd för ungdomarna i gängkriminaliteten.
  • Att församlingar ska kunna ta emot skörden. Att andliga fäder och mödrar ska resas upp för de nyfödda i tron, och församlingar som kan stå bakom och stödja dem som Gud kallar till skörden.
  • Att team bildas med olika åldrar och erfarenheter på olika platser i förorterna med gemensam kallelse att hjälpa ungdomar och barn till ett liv i frihet och meningsfullhet, frid och glädje.
  • Att dessa team ska gå i Andens kraft, smörjelse och flöde. I Jesu namn ska ungdomarna och barnen bli lösta från det demoniska förtrycket. Den förlorade generationen ska upprättas.
Fler artiklar för dig